Skip to main content

Home » Leden BLN en CBRB stemmen voor fusie tot KBN

Leden BLN en CBRB stemmen voor fusie tot KBN

De leden van Koninklijke BLN-Schuttevaer en Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart op in maart tijdens hun Bijzondere Ledenvergaderingen (BALV) voor de fusie tot Koninklijke Binnenvaart Nederland.

CBRB

Op vrijdag 11 maart tijdens de BALV van het CBRB hebben, met maar liefst 100% van de stemmen, de aanwezige stemgerechtigde leden ingestemd met het fusievoorstel.

“Het is heel fijn te zien dat zoveel leden aanwezig op de BALV voor deze fusie zijn. Het belang van één krachtige en slagvaardige binnenvaartbrancheorganisatie wordt hiermee onderstreept.”, aldus Paul Goris voorzitter van het CBRB en bij oprichting van KBN, ook de voorzitter van KBN.

BLN

Op vrijdag 25 maart hebben de aanwezige stemgerechtigde leden bij de tweede BALV van BLN met 91% van de stemmen vóór het fusievoorstel gestemd. Twee weken daarvoor tijdens de eerste BALV waren er niet voldoende leden voor een rechtsgeldige stemming, maar een ruime meerderheid van de aanwezige leden sprak zich toen al uit voor de fusie. Voor de vergadering van 25 maart bestond er geen quorum van minimaal aanwezige stemgerechtigde leden, waardoor het fusievoorstel nu definitief door de leden is goedgekeurd.

Voorzitter Erik Schultz is blij met uitkomst van de stemmingen en het brede vertrouwen van de leden

We hebben er lang en zorgvuldig aan gewerkt en kijken er naar uit om nu samen, naar verwachting medio april, dé nieuwe binnenvaartbrancheorganisatie van Nederland op te richten.

Erik SchultzVoorzitter BLN